Bewegend Leren met meester Walter

Beste ouders/verzorgers

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we deze week zijn gestart met bewegend leren op school! Vandaag voor het eerst hebben de kinderen kennisgemaakt met deze dynamische aanpak, en we zijn opgewonden over de voordelen die het met zich meebrengt.

Wat is bewegend leren? Het is een actieve benadering waarbij fysieke activiteiten worden geïntegreerd in het leerproces. De voordelen van bewegend leren zijn divers en omvatten verbeterde concentratie, verhoogde betrokkenheid, bevordering van lichamelijke gezondheid en een positieve invloed op het welzijn van leerlingen. Door beweging te integreren in het onderwijsproces wordt leren niet alleen een intellectuele, maar ook een lichamelijke ervaring, waardoor het plezierig wordt en het potentieel van elke leerling wordt gestimuleerd. Het brengt een frisse en dynamische benadering van onderwijs, die de traditionele grenzen van het klaslokaal doorbreekt en het leren naar een hoger niveau tilt.

Goed nieuws! Deze boeiende lessen zullen elke maandag en woensdag worden voortgezet. In eerste instantie wordende lessen aangeboden voor de onderbouw (gr. 1 t/m 3). We hopen dat de kinderen er net zoveel van zullen genieten als meester Walter.

Mvg

IMG_0081 IMG_0081
IMG_0082 IMG_0082