Cambridge Young Learners Examens

Beste ouders/verzorgers

Uw kind neemt deel aan de Cambridge Engels lessen en zal binnenkort de Cambridge Young Learners Examens (YLE) afleggen. Dit zijn de eerste toetsen van de Cambridge examens die speciaal ontwikkeld zijn voor jonge kinderen. Sinds het begin van het schooljaar hebben de leerlingen in de bovenbouw lessen gevolgd ter voorbereiding op de Cambridge YLE examens. Net als vorig jaar zullen alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 kosteloos deelnemen aan deze examens, gefinancierd door gemeentelijke subsidie. Dit jaar wordt het examen opnieuw georganiseerd door IP Campus.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het examen plaatsvinden op een doordeweekse dag tijdens schooluren, en niet langer in het weekend. De examendatum staat gepland op donderdag 25 april. U ontvangt te zijner tijd meer informatie over deze dag.

 

De Cambridge examens bestaan uit drie onderdelen:

>> Listening (luisteren)

>> Reading and Writing (lezen en schrijven)

>> Speaking (spreken)

 

Meer informatie is beschikbaar op: https://www.cambridgeenglish.org/nl/exams-and-tests/young-learners-english/

Er zal geen ”geslaagd” of ”niet geslaagd” beoordeling worden gegeven. Elk kind dat deelneemt aan de YLE ontvangt een certificaat met daarop het aantal verdiende ”shields” (schilden) vermeld. Voor elk van de drie onderdelen kunnen maximaal vijf schilden worden verdiend.

Indien u meer vragen heeft, kunt u contact opnemen met de directie.

Cambridge Engels Cambridge Engels